Afvallen doe je met een proteïne dieet

Afvallen is voor veel mensen een term waar ze depressief van worden. Dit komt vaak omdat mensen wel geprobeerd hebben om af te vallen, ook succes hebben behaald, maar op den duur toch weer aankomen. Het welbekende jojo effect is dan ook iets wat veel mensen weerhoudt om weer af te vallen. Een andere reden waarom mensen vaak negatieve associaties hebben met afvallen komt door de inspanningen die je moet leveren. Deze inspanningen leiden uiteindelijk tot het jojo effect, en dat maakt het natuurlijk extra zuur. Je moet je bijvoorbeeld houden aan een strikt dieet met weinig eten en weinig lekker eten en je moet ook nog eens fanatiek sporten als je echt effectief wilt afvallen. Al deze inspanningen leiden dus uiteindelijk wel tot gewichtsafname, maar het is erg lastig om na je dieet op je streefgewicht te blijven. Door dit soort negatieve ervaringen kiezen mensen ervoor om niet eens meer aan afvallen te denken. Het is zoals het is en daar is verder niets aan te doen. Deze desillusie is echter niet nodig. Afvallen is wel degelijk mogelijk als je gebruik maakt van het juiste dieet. Een van de redenen waarom je weer aankomt nadat je bent afgevallen, heeft te maken met het functioneren van je spijsvertering. Het lichaam past zich aan op het moment dat er minder eten binnenkomt dan gebruikelijk. Het gaat als het ware op rantsoen en probeert zoveel mogelijk te sparen en zo weinig mogelijk te verbruiken. Op het moment dat je na een dieet weer normaal gaat eten, dan houdt je lichaam nog steeds deze rantsoenprocedure aan. Dat betekent dat veel te veel vet wordt opgeslagen dan nodig is. Hierdoor vliegen die kilo’s er dus zo snel weer aan. Wat je daarom nodig hebt is een dieet waarbij je lichaam niet op rantsoen gaan. Je moet dus een dieet volgen waarbij je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt en geen honger ervaart. Op deze manier kun je afvallen zonder dat je daarna weer aankomt. Deze gezonde en effectieve manier van afvallen bereik je met een proteïne dieet.

Snel afvallen doe je met het effectieve proteïne dieet van Predivita

Het lichaam verbrandt eerst koolhydraten en daarna vet en daarna eiwitten. Dit is een simpele weergave, maar het geeft goed weer wat er gebeurt als je aankomt en afvalt. Als je bijvoorbeeld veel eet en het eten bevat een hoge dosis koolhydraten en vet, dan zal je lichaam eerst de koolhydraten verbranden. Als het lichaam daar genoeg aan heeft voor energie, dan worden vetten opgeslagen. Als je echter enkel vet eet en geen koolhydraten, dan worden de vetten eerder verbrand. Door een proteïne dieet te gebruik van en Predivita ervaar je geen honger, want door de hoeveel eiwitten in de shakes van Predivita krijg je voldoende voedingstoffen binnen terwijl alle vetten worden verbrand. Op het moment dat je weinig vetten over hebt om te verbranden, dan krijg je nog steeds voldoende eiwitten binnen om een honger gevoel te voorkomen. Op deze manier past het lichaam het verteringssysteem niet aan en zal je na je dieet dus ook niet aankomen.

Meer informatie vind je op de website van predivita.be

Wil je meer weten over dit dieet en hoe je efficiënt kunt afvallen, dan doe je er goed aan om een bezoekje te brengen aan de website. Hier vind je onder andere informatie over:

  • De werking van het proteïne dieet
  • De vier fasen van het proteïne dieet
  • De wetenschappelijke achtergrond

Ook kun je op de site verschillende succesverhalen lezen van mensen die gebruik hebben gemaakt van een proteïne dieet en die succesvol en blijvend gewicht hebben verloren.