Dakbedekking en de huidige EPDM prijs

De techniek komt altijd met nieuwe uitvindingen die de huidige techniek kan verbeteren. Het punt is echter wel vaak dat de verbeteringen alleen doorgevoerd kunnen worden als het betaalbaar is. Op het moment dat de voordelen niet op wegen tegen de kosten, dan is er geen mogelijkheid om de innovaties door te voeren. Mensen moeten dus enthousiast worden over een nieuwe techniek. Hoe meer animo er is voor een bepaald product, des te sneller zullen de kosten dalen. Met dalende kosten en grotere populariteit ontstaan er mogelijkheden om de nieuwe producten nog verder te ontwikkelen en beter te maken. Het product zelf wordt hierdoor betaalbaarder en op den duur zal het een normaal product worden dat je overal voordelig kunt kopen. Zo is het ook met EPDM. Dit is een relatief nieuw product, maar je ziet het steeds vaker en het wordt ook steeds meer toegepast. De reden is simpel, want het is een innovatief product dat de dakbedekking beter maakt en duurzamer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen kiezen voor EPDM. Hierdoor gaat de EPDM prijs omlaag en er worden nieuwe innovaties uitgevonden om EPDM nog beter te maken. Zo werd EPDM in de begindagen van het product voornamelijk verkocht met talk. Dit is typisch een kinderschoen fenomeen, want hoewel talk functioneel is, brengt het veel nadelen met zich mee. Beter is het dus om EPDM zonder talk te kopen. Maar dat moest eerst nog wel uitgevonden worden. Je kunt tegenwoordig dus EPDM kopen zonder talk. De EPDM prijs is hierdoor niet hoger. De reden dat je beter EPDM kunt kopen zonder talk heeft te maken met gebruiksgemak. Wanneer er talk op het EPDM aanwezig is, dan moet je de EPDM dakbedekking goed reinigen. Tevens moet je een primer gebruiken in combinatie met een schuurpad om de EPDM dakbedekking te verwerken met een flashing. Op het moment dat je dus EPDM gebruikt zonder talk, dan zijn al die handelingen niet nodig. Je kunt de EPDM dakbedekking rechtstreeks aanbrengen. Je kunt enkelzijdig verlijmen zonder risico dat de lijm niet goed zal hechten. Het verwijderen van talk is dus een zeer zinvolle innovatie, want hierdoor zijn consumenten ook eerder geneigd om EPDM te kopen. Daardoor zal de EPDM prijs natuurlijk ook weer verder dalen.

De alsmaar dalende EPDM prijs en de alsmaar stijgende EPDM kwaliteit

Met het bovenstaande in je achterhoofd is het dus geen gek idee om EPDM dakbedekking te kopen. De kwaliteit van EPDM dakbedekking is in ieder geval stukken beter dan traditionele dakbedekking. De levensduur van EPDM is gemiddeld 50 jaar. Dus het is in de meeste gevallen zo dat je het maar één keer hoeft aan te brengen. Daarna kunnen de volgende generaties hun stempel op het dak drukken. Tegen die tijd is de EPDM prijs natuurlijk nog veel lager en wie weet is er na die 50 jaar wel een ander product dat nog weer beter is dan EPDM. De EPDM prijs zal dus alleen maar verder zakken. Maar ook al was de EPDM prijs hoog, dan nog is het de investering waard als je nagaat dat je 50 tot 60 jaar geen omkijken meer hebt naar de dakbedekking

Waar kan ik EPDM vinden voor een voordelige EPDM prijs?

Als je op zoek bent naar EPDM voor een gunstige EPDM prijs en ook nog eens EPDM zonder talk, dan ben je bij interexpress.be zeker aan het juiste webadres. Je kunt op deze site van alles vinden op het gebied van EPDM zoals:

  • EPDM daktotaalpakketten
  • EPDM standaard dakrollen
  • EPDM stroken
  • EPDM hemelwaterafvoeren
  • EPDM prefab hoeken

Kortom, alles wat je nodig hebt vind je op interexpress.be.