Vlooien bestrijden nodig als je huisdieren hebt

Heb jij honden, katten of andere huisdieren? Dan spreekt het eigenlijk voor zich dat je wel eens vlooien bestrijden moet. Deze beestjes zijn minuscuul klein, maar toch kunnen ze voor ontzettend veel ongemak zorgen. In de eerste plaats natuurlijk voor jouw dier, waar ze graag in de vacht leven. Ze laten het namelijk niet bij gewoon lekker warm in de dierenvacht zitten, nee ze gaan ook bijten. Ze overleven namelijk op bloed. Beten van een vlo zijn klein, maar ze jeuken wel enorm en dat is natuurlijk voor jouw huisdier ontzettend irritant. Alleen daarom al zou je aan de slag gaan met vlooien bestrijden. Maar daarom niet alleen, een vlo springt namelijk graag over van een dier naar een mens en leeft ook graag van zijn bloed. Als baasje van huisdieren krijg je dan ook al snel last van rode, jeukende bultjes. Erg vervelend en irritant natuurlijk! Het spreekt dan ook eigenlijk voor zich dat je hier niet te lang last van wilt hebben en dat vlooien bestrijden iets is wat door veel huisdiereigenaren gedaan wordt!

Wanneer moet je vlooien bestrijden?

Hoe weet je nu of je aan de slag moet gaan met vlooien bestrijden? Het is natuurlijk duidelijk op het moment dat jouw dier zich ontzettend vaak zit te krabben en dan ook nog eens heel erg fanatiek. Dan weet je gewoon dat hij van dit ongedierte last heeft. Ook als je zelf als baasje last krijgt van de hiervoor genoemde bultjes, kun je er bijna wel zeker van zijn dat de vlo het probleem is. Maar er zijn meer zaken die hier op kunnen wijzen. Zo kun je, als je heel goed kijkt, de diertjes soms in de vacht van je hond of kat bewegen. En ook kun je de uitwerpselen van hen vinden, dit zie je terug als kleine zwarte stipjes op bijvoorbeeld het kussen of de mand van je huisdier. Dit zijn dus vier punten die aangeven dat vlooien bestrijden noodzakelijk is. Natuurlijk voorkom je dit liever en er zijn ook maatregelen die je kunt treffen om inderdaad zoveel mogelijk te voorkomen dat je van dit ongedierte last krijgt. Je kunt bijvoorbeeld:

  • je huisdieren een vlooienband geven of ontvlooien met een speciaal middel
  • al het stoffen meubilair regelmatig goed stofzuigen, om eitjes te verwijderen en zo verdere verspreiding te voorkomen
  • kussens van je huisdier met regelmaat op minimaal zestig graden wassen
  • je dier af en toe kammen met een speciale vlooienkam

Maar ook als je dit allemaal doet, kan het nog zijn dat je last krijgt van deze kleine beestjes en moet je toch nog vlooien bestrijden gaan.

Contacteer Beestjes Kwijt

Denk nooit, acht dat vlooien bestrijden kan ik nog wel even uitstellen. Dit ongedierte plant zich razendsnel voort, wat begint met slechts een paar van deze beestjes, mondt binnen de kortste tijd uit in een ware plaag. Daar zit je natuurlijk absoluut niet op te wachten, want dit is erg vervelend voor jouzelf en voor al jouw huisdieren. Wat te doen? Je kunt zelf met vlooien bestrijden aan de slag gaan, maar laten we eerlijk zijn, hoeveel kennis hebben we hier nu helemaal over? En heb je hiervoor wel de juiste spullen bij de hand? Verstandiger is het om een specialist in te schakelen. Deze heeft immers het juiste materiaal tot zijn beschikking en ook de nodige kennis. Zo weet je zeker dat de bestrijding op een effectieve manier verloopt en je ook echt verlost bent van deze vervelende diertjes. Een goede specialist op het gebied van vlooien bestrijden vind je bovendien heel gemakkelijk door Beestjes Kwijt te contacteren!