Chili reizen, dit moet je zien!

Denk jij erover naar om naar Chili te reizen? Er zijn verschillende organisaties die Chili reizen aanbieden. atacama is zo’n organisatie. Je kunt op deze pagina de Chili reizen zien die deze organisatie aanbiedt. atacama Ik vertel je er hier graag meer over.

Wat kun je doen tijdens Chili reizen?

Er zijn allerlei verschillende dingen die je tijdens Chili reizen kunt doen. Chili is een ontzettend mooi land waar ikzelf al meerdere keren ben geweest. Ik heb al mijn Chili Reizen bij atacama geboekt, omdat ik dit een erg fijne organisatie vind. Er zijn verschillende plekken en bezienswaardigheden die ik je zeker aanraad als je ervoor kiest om 1 van de Chili reizen te maken. Welke dat zij vertel ik hieronder.

Santiago de Chile

Dit is de hoofdstad van Chili. Als je kiest om naar Chili te reizen, mag een bezoek aan de hoofdstad van dit land natuurlijk niet ontbreken. Het centrale plein, Plaza de Armas is zeker een bezoekje waard. Aan dit plein vind je allerlei bezienswaardigheden zoals de kathedraal en het Correo Central. Het Correo Central was vroeger de woning van degene die de stad heeft gesticht, Valdivia. Het stadhuis en het Museo Historica Nacional (het nationaal historisch museum) zijn ook aan dit plei nte vinden. Tot slot vind je hier ook nog het Placia de la Moneda. Dit is een paleis waarin president Allenda in 1973 sterf door een bombardement tijdens een militaire coupe. Als je besluit om naar Chili te reizen, is het dus maar dan waard om een bezoekje aan de hoofdstad Santiago de Chile te brengen. Deze stad zit vol bezienswaardigheden die je gewoon een keer gezien moet hebben.

Paaseiland

Het Paaseiland ligt niet in Chili, maar toch mag een bezoekje aan dit eiland tijdens een van jouw Chili reizen niet ontbreken. Het Paaseiland is namelijk 1 van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. Vanuit de hoofdstad van Chili, Santiago de Chile, kun je binnen slechts 5 uur vliegen op dit eiland terechtkomen. Kenmerkend voor dit eiland zijn de meters hoge beelden die gemaakt zijn uit stufsteen. Men vermoedt dat ze de voorouders van mensen die op deze eiland wonen waren en dat ze smeekten om vruchtbaarheid. Als je eiland zo geisoleerd ligt, is het natuurlijk wel fijn dat de grond goed vruchtbaar is.

Nationaal Park Torres del Paine

Zoals de naam al doet vermoeden is het Nationaal Park Torres del Paine een nationaal park. Dit park moet je zeker bezoeken als je naar Chili gaat reizen. Het park ligt in het zuiden van Chili en je vind er prachtige bergen, gletsjers, rivieren en meren. In de afgelopen 10.000 jaar zijn er bijzondere krijtrotsen tot stand gekomen door de verschillende erosieprocessen die op deze plek hebben plaatsgevonden. Wanneer je naar Chili gaat reizen en het Nationaal Park Torres del Paine bezoekt, zul je dan ook je ogen uitkijken. Ga er lekker wandelen of maak er zelfs gewoon een hele trektocht. Het kan allemaal!

Dit zijn de 3 dingen waarvan ik echt vind dat je ze tijdens 1 van je Chili reizen moet doen. Naar Chili reizen doe je natuurlijk niet zomaar. Het is een ervaring die je dankzij bovengenoemde en nog veel meer andere bezienswaardigheden nooit zult vergeten!