Trapliften houden u mobiel

Minder mobiel worden is iets wat iedereen in het leven overkomt, gelukkig kunnen verschillende hulpmiddelen, zoals trapliften, er voor zorgen dat we toch zoveel mogelijk dingen zelf kunnen blijven doen. Iedereen die wat ouder wordt zal het ervaren, bepaalde zaken worden steeds lastiger om te doen, zoals traplopen. Knieƫn en heupen worden stijver en daardoor wordt het traplopen steeds lastiger. Maar ook een ongeluk of een aangeboren beperking kunnen de oorzaak zijn van het niet soepel kunnen beklimmen van een trap. Dit is natuurlijk erg vervelend als u een woning hebt met een bovenverdieping en het is dan fijn om te weten dat trapliften een uitkomst kunnen bieden. De kans is immers groot dat uw slaapkamer zich juist boven bevindt, net als de badkamer. U wilt niet iedere keer van de hulp van anderen afhankelijk zijn om deze ruimtes te kunnen bereiken. Iedereen wil altijd graag zoveel mogelijk zelf blijven doen, ook als het lichaam dit steeds minder toelaat. U wilt gewoon zelf uw slaapkamer kunnen bereiken en naar de badkamer gaan op het moment dat u dat wilt. Trapliften zorgen er voor dat ook mensen die minder mobiel zijn toch zelfstandig op en neer kunnen gaan tussen de bovenverdieping en benedenverdieping van hun woning.

Trapliften voorkomen verbouwing of verhuizing

Natuurlijk zijn trapliften niet de enige oplossing op het moment dat u minder mobiel wordt, er zijn ook andere maatregelen die u kunt nemen om zo min mogelijk last te hebben van het feit dat traplopen niet meer zelfstandig lukt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw huis te verbouwen, waarbij bijvoorbeeld uw badkamer en slaapkamer op de benedenverdieping gebouwd worden. Op die manier kunt u zich beter zelf redden, maar het neemt natuurlijk niet weg dat u dan nog steeds een bovenverdieping hebt waar u zelf niet meer komt en die u daardoor ook eigenlijk niet meer gebruikt. Dat is iets wat met trapliften toch anders is, u blijft dan het volledige potentieel van uw huis benutten. Een andere oplossing is natuurlijk om te verhuizen naar een aangepaste woning, die speciaal gemaakt is voor mensen die minder mobiel zijn. Maar dat betekent dat u uw vertrouwde huis moet verlaten en vaak ook uw vertrouwde buurt, waar u kennissen hebt. Het fijne van trapliften is dat zij het mogelijk maken om gewoon in uw eigen vertrouwde huis en buurt te blijven wonen, terwijl u toch zelfstandig en mobiel blijft en alle delen van het huis kunt blijven gebruiken.

Vind uw traplift bij Handicare

Herkent u het probleem van niet meer gemakkelijk de trap op en af kunnen lopen en lijkt een traplift u voor uzelf ook een goed idee? Dan moet u zeker eens een kijkje nemen bij Handicare, specialist op het gebied van trapliften. Zij bieden u veel verschillende opties:

  • trapliften voor rechte trappen, maar ook voor ronde
  • lift kan geplaatst worden aan binnen- en buitenzijde van de trap
  • mogelijkheid tot aanpassing van de lift aan uw specifieke situatie en wensen
  • mogelijkheid tot koop, maar ook tot aanschaf van tweedehands exemplaar of tot huren

De producten van Handicare zijn bovendien allemaal van een uitstekende kwaliteit en uiteraard voldoen ze aan alle veiligheidseisen die er aan gesteld worden. Het prettige van Handicare is dat zij veel ervaring hebben en daardoor als geen ander u kunnen adviseren over wat voor uw situatie de beste optie is. Neem gerust contact met hen op over de mogelijkheden en vraag een van hun adviseurs om bij u langs te komen voor het beoordelen van uw situatie. Met hun hulp kunt u uit het ruime aanbod trapliften altijd een vinden die perfect voor u is.