Vlooien bestrijden

Heb jij huisdieren in huis, dan zul je er niet aan ontkomen dat je op een gegeven aan de slag moet met vlooien bestrijden. Het is onvoorstelbaar voor hoeveel ongemak deze diertjes kunnen zorgen als je nagaat hoe ontzettend klein ze zijn. Je ziet ze bijna niet, maar de gevolgen van dat ze in jouw woning zitten merk je des te meer. Wat zijn het nu eigenlijk voor beestjes? Een vlo is in feite een parasiet, die leeft van het bloed dat ze bij anderen opzuigt. Een vlo houdt van warmte en zal daardoor altijd een dier met een lekkere vacht uitkiezen om in te leven. In de vacht kunnen ze heerlijk wonen en hun maal hebben ze direct bij de hand. Voor hen de ideale situatie, voor jou maakt het vlooien bestrijden noodzakelijk. Ze zijn namelijk best vervelend voor je huisdieren en ook voor jouzelf. Iedere keer dat ze bijten, zorgen ze namelijk voor een vervelend rood bultje dat veel jeuk gaat geven. En laten we eerlijk zijn, je kunt haast nog beter last hebben van pijn dan van jeuk. Je krabt je dan helemaal kapot en dat geeft even opluchting, maar daarna gaat het jeuken rustig weer verder. Vlooien bestrijden en zorgen dat ze niet meer in jouw huis komen is de enige oplossing tegen dit probleem.

Vlooien bestrijden en voorkomen

Hoe kom je er nu achter dat je last hebt van dit ongedierte in huis? Vaak zie je dit snel genoeg en weet je meteen wanneer het weer tijd is voor vlooien bestrijden. Je kunt het in de eerste plaats natuurlijk aan je huisdier zien, als deze zich steeds flink loopt te krabben, dan is het weer zover. Ook als je zelf opeens allemaal rode bultjes met flinke jeuk hebt, kun je er haast zeker van zijn dat je een vlooienprobleem hebt. Daarnaast kun je het ook nog zien op de aanwezigheid van zwarte stipjes op kussens van jouw huisdieren, dit zijn de uitwerpselen van de vlo. Vlooien bestrijden is dan een logische stap en vervolgens wil je natuurlijk maatregelen nemen om te voorkomen dat je hier binnen de kortste keren weer last van hebt. Wat voor preventieve handelingen kun je uitvoeren? Je kunt:

  • regelmatig de kussens op 60 graden wassen, zodat het ongedierte dat er op zit doodgaat
  • vlooienbanden kopen of vlooiendruppels in de vacht druppelen
  • de vachten af en toe eens goed doorkammen met een vlooienkam
  • meubilair goed uitzuigen en schoonmaken, om eitjes te verwijderen

Dat dit laatste belangrijk is, wordt wel duidelijk als jij je bedenkt dat een vlo maar liefst 40 eitjes per dag kan leggen. Bovendien kan een volwassen exemplaar wel een meter ver springen. Op die manier kunnen ze dus in korte tijd voor een ware plaag zorgen. En dan is rigoureus de vlooien bestrijden de enige optie die je nog hebt.

Los het op met hulp van Beestjes Kwijt

Kun je nu zelf aan de slag gaan met vlooien bestrijden of kun je dit het beste uitbesteden? Als je echt last van een plaag hebt, dan is uitbesteden echt aan te raden. Je weet dan zeker dat er goede maatregelen getroffen worden en dat je echt van de vlooienplaag verlost wordt. Een specialist op het gebied van vlooien bestrijden kun je heel eenvoudig vinden via Beestjes Kwijt. Zij staan in contact met bestrijders door het hele land en er is dus altijd wel iemand bij jou in de buurt te vinden die dit werk doet. Zo ben jij zo snel mogelijk van dit vervelende probleem verlost en dat is natuurlijk wel zo prettig. Voor vlooien bestrijden ga je dus naar Beestjes Kwijt!