Het volgen van emdr therapie

Heeft u last van posttraumatische stress? Piekert u vaak? Heeft u last van angsten, een laag zelfbeeld of depressies? Dan kan het een hele goede keuze voor u zijn om te kiezen voor emdr therapie. Emdr staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing zorgt ervoor dat u van uw bestaande mentale problemen, blijvend, af kunt komen.

  • Vermijdingsgedrag
  • Laag zelfbeeld
  • Het gevoel dat iets je tegenhoudt

De problemen die u heeft hoeven niet per se van ernstige aard te zijn. Veel mensen denken dat dit wel het geval moet zijn voordat zij ervoor kunnen kiezen om in emdr therapie te gaan. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Heb je bijvoorbeeld last van een laag zelfbeeld? Dan kan dit je leven op verschillende manieren beïnvloeden. De een zal hier meer last hebben dan een ander, maar het is nooit goed om een laag zelfbeeld te hebben. Merk jij dus dat je regelmatig negatief over jezelf denkt? Dan kan emdr therapie je helpen om hier vanaf te komen. Dit wordt gedaan door midden van oogbewegingen. Door in het moment te blijven en zo het proces van het denken te veranderen, dan kun je dit beeld van jezelf veranderen. Zo zal je leven er een stuk beter uit gaan zien.

Een beter leven dankzij emdr therapie

Wanneer je last hebt van mentale problemen dan kan dit een zeer vervelend effect op je leven hebben. Bij de een heeft dit heel erg veel impact, terwijl een ander er makkelijker mee kan leven. Heb je bijvoorbeeld vaak (of zelfs altijd) het gevoel dat iets je tegenhoudt van het behalen van je doelen, gelukkig zijn in het leven en te doen wat jij graag wilt? Dan is het tijd om hier iets aan te veranderen. Met emdr therapie kun je dit binnen enkele sessies al voor elkaar krijgen. Dit is een van de redenen waarom veel mensen voor deze vorm van deze vorm van therapie kiezen. Zijn jouw problemen van een matig niveau? Dan kun je hier al met 2 tot 3 sessies vanaf zijn. Bij heftigere problemen duurt dit 4 tot 5 sessies. Daarnaast zijn de resultaten die je met emdr therapie behaald, gegarandeerd blijvend. Vanaf het moment dat je dus klaar bent met de emdr therapie en je weet wat hier het resultaat van is, dan kun je er vanuit gaan dat dit voor altijd het geval is.

Het volgen van enkele sessies

Bij de kliniek https://www.delphia.be/ weten ze alles van emdr therapie af en dit is dan ook de kliniek waar jij aan het juiste adres bent voor deze vorm van therapie. De kosten van emdr therapie liggen al vast en hier hoef je dus nooit over te twijfelen. De eerste sessie (die 1,5 uur duurt) kost je € 75,-. De sessies die daarop volgen duren allemaal een uur en kosten € 50,-. In sommige gevallen wordt dit zelfs door je zorgverzekering vergoed en dan ben je dus helemaal geen geld kwijt aan de zeer effectieve emdr therapie. Je kunt naast deze therapie ook kiezen voor een cursus of workshop familieopstellingen. Hiermee kun je nagaan hoe jouw problemen veroorzaakt worden door jouw familie. De mensen uit je (directe) omgeving spelen natuurlijk een grote rol in je leven en hoe je erin staat. Tijdens deze cursus of workshop kom je erachter hoe dit zich allemaal in verhouding houdt. Wil jij hier graag meer over weten? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de medewerkers van Delphia. Zij vertellen je graag meer en kunnen meteen de eerste afspraak met je maken.